Over ons,...

Wij zijn een familiebedrijf dat ruim 80 jaar bestaat en wij hebben er plezier in om bezig te zijn met mode, met mensen en om  samen een bedrijf te runnen. U als klant, heeft een enorme keuze als het gaat om het kopen van kleding. Straten vol kledingwinkels, webshops, ..en waarom dan Ten Wolde Casuals ? 

Wij proberen het plezier in ons vak over te brengen in de winkel. Bij ons vind u net even wat anders, leuke verrassende producten met een eerlijke en persoonlijke service en elke maand nieuwe collecties ! 

Graag tot ziens bij ons in de winkel.

Bianca, Freda, Rita, Iede, Mieke en Merel. 

 

De geschiedenis van Ten Wolde Casuals in een notendop,..

In   1918 vraagt   Arie ten Wolde, de oprichter van ons bedrijf ,een ventvergunning aan. Hij is tot dan toe werkzaam bij P. de Jong, een handel in Manufacturen en Heerenkleeding. Zijn vrouw vindt dat hij daar slecht betaald krijgt. Arie heeft rond die tijd 5 kinderen en heeft dus heel wat te onderhouden.

Arie gaat op zijn fiets langs de deuren . Hij verkoopt voornamelijk werkkleding, kleinvak artikelen zoals garen & band en houd zich bezig met het opnieuw vullen van matrassen met kapok.

Op 01 Oktober 1932 wordt A.ten Wolde en Zoonen opgericht. Hij begint een winkel aan huis op de lijnbaan in Krommenie.

Dankzij Arie zijn passie en harde werken, groeit het bedrijf uit zijn jasje, en verhuisd de zaak naar de Zuiderhoofdstraat. Het pand daar is de oude pastorie van de Hervormde kerk. De plafonds zijn zeegroen met gouden beschildering langs de randen. Het pand is wat hokkerig ingedeeld, wat in de oorlog ook nog prima van pas is gekomen met het herbergen van onderduikers.

In de jaren ’50 wordt Arie’s zoon Eelke bij het bedrijf betrokken. Eelke werkte daarvoor als timmerman in de timmerfabriek van zijn oom in Wormerveer.

In 1954 overleden Arie en Akke kort na elkaar.

Eelke nam de zaak over samen met zijn vrouw Eltje. Eltje is tot dan toe verpleegster geweest, maar blijkt een prima gezicht voor de zaak. Een kordate vrouw die van aanpakken weet. Eelke zit liever aan de boekhouding of verricht klussen zoals tapijt en zijl leggen, wat op dat moment ook tot het assortiment van de winkel behoort.

Eelke en Eltje krijgen twee kinderen. Dochter Ada en Zoon Iede. Eltje blijft het gezicht van de zaak, stuurt het personeel aan en heeft daarom overdag een hulp in de huishouding.

In de jaren ’60 wordt de naastgelegen winkel van Juffrouw Peek overgenomen. Een winkel in stoffen en fournituren. Er komen twee personeelsleden mee met deze overname. Het is daarmee een flinke winkel geworden met 8 personeelsleden.

De winkel verkoopt nu bedden, matten, vloerbedekking,   ondergoed, kleding, stoffen en fournituren.

Eind jaren ’60 komt dochter Ada in de winkel werken na eerst ervaring opgedaan te hebben bij Dekker in Zaandam en Luyt in Wormerveer.  

Ook wordt verkoopster Mieke Heijblom aangenomen. Er is al snel een leuke klik met hun zoon Iede. Als Iede op een dag helpt met het plakken van haar band slaat de vonk over.

Mieke droomde al van kinds af aan van werken in een modezaak en neemt Iede hierin mee.

Eltje draagt in de loop van de tijd haar taken over, maar blijft nog lang een bekend gezicht in Krommenie en is een kei in het onderhouden van contact met onze klanten. Eelke blijft zich tot zijn laatste dag mengen in het beleid van de winkel en staat nog tot zijn 83e in het magazijn dozen uit te pakken en pakbonnen te controleren.

Ook Eelke en Eltje zijn inmiddels overleden en in 2012 is Ada met pensioen gegaan.

Sinds 2002 in de vierder generatie actief in de winkel. Arie heeft zich vooral gericht op automatisering en vernieuwing. Sinds 2013 is de vijfde generatie in de winkel te vinden. Merel ten Wolde werkt op de zaterdagen en donderdagavonden in de winkel en heeft daar al net zo veel plezier in als haar oma.

Mieke is bijzonder creatief, en ook dat is in de winkel terug te vinden. Hier en daar zijn beeldhouwwerken van haar hand terug te vinden, en bijna dagelijks maakt ze kettingen van halfedelsteen, parels en oude knopen. Ook deze unieke kettingen zijn in de winkel te koop.

  Onder leiding van Iede, Mieke en Ada concentreert de winkel zich vooral op mode. Ze maken zich er samen sterk voor om een veelzijdige collectie te bieden. Persoonlijke service en een warme ontvangst is nog altijd het belangrijkste kenmerk van onze winkel.

Vragen? Vul hieronder uw email adres in en we nemen contact met u op.